fbpx

Optical character recognition platform

Onze klant – een producent van de auto onderdelen – heeft een keten van autogarages waarvoor we een platform voor geautomatiseerde selectie van een auto onderdelen hebben ontwikkeld.

Vraagstuk

Vaak moeten de onderdelen van de auto vervangt worden tijdens de reparatie. Monteurs van garages zijn veel tijd kwijt voor het ontdekken welke onderdelen geschikt voor een bepaalde auto zijn. De auto-onderdelenmarkt is groot. Er zijn veel verschillende online platformen waar zowel originele als alternatieve onderdelen worden verkocht.
De klant is op zoek gegaan naar een oplossing voor de optimalisatie van het selectieproces van de auto-onderdelen, in combinatie met sales processen. Bij 5Pro Mobile, combineren wij 18+ jaar expertise in mobiele app ontwikkeling samen met in-depth business analyse. Dat sloot aan bij de behoeftes van de klant.

De uitdaging

Er zijn twee soorten auto onderdelen – originele en alternatieve. Ze zijn beide beschikbaar in verschillende online webshops of databases. Er is geen unieke database dat een volledige overzicht geeft over alle producten, zijn toepasselijkheid voor bepaalde types autos, beschikbaarheid en de levertermijnen. Het uitzoeken van de juiste reserveonderdelen kost een klant 10 tot 40 minuten, afhankelijk van het auto onderdeel.

De klant wilde dit proces automatiseren om de tijd van zijn monteurs te besparen en betere service aan de eindklanten te kunnen bieden.

De oplossing

5Pro heeft de business processen van de klant geanalyseerd vanaf de productie van de auto onderdelen tot aan de verkoop en auto onderhoud services in de garage. Om uitdagingen van de klant in kaart te brengen, heeft 5 Pro de volgende oplossing uitgewerkt:

1. Een algoritme voor het geautomatiseerde selectie van de auto onderdelen. De algoritme is zeer gedetailleerd en houdt rekening mee met uitzonderlijke situaties.
2. De mobiele app, gebaseerd op de algoritme.
3. Een systeem voor het scannen en herkennen van gegevens uit documenten van een auto. De gebruiker hoeft alleen maar de smartphonecamera op het VIN-code van de auto te richten. De app herkent de code en begint met zoeken naar het benodigde reserveonderdelen voor deze specifieke auto.

Daardoor kost het vinden van reserveonderdelen geen 10 tot 40 minuten meer, maar slechts 10 seconden. Dankzij de app heeft de klant voordelen op de concurrent, door een snellere en meer consument vriendelijke aanpak.

Bovendien heeft de klant een affiliate netwerk gecreëerd voor garages die ook constant moeten zoeken naar passende reserveonderdelen. In het verleden stuurden veel garages hun klanten naar een (web)winkel om de benodigde onderdelen zelf aan te schaffen. Met de nieuwe app kunnen garages een extra service aan klanten bieden en de benodigde onderdelen ter plekke voor hun bestellen. Dankzij het affiliate netwerk krijgen de garages een commissie voor elke bestelling die via de app wordt gedaan. Onze klant heeft een omzetgroei gerealiseerd door het verkoop van eigen productie via affiliate netwerk.

Deliverables

Product concept

De eerste stap was om bestaande oplossingen te analyseren, Key business doelen van de oplossing te bepalen en voorbereiden voor de ontwerpfase.

General Architecture & Proposed Solution

5Pro heeft de high-level architectuur van de oplossing ontworpen en de implementatiemogelijkheden aan de klant gepresenteerd.

MVP

5Pro heeft een eenvoudig minimum viable product ontworpen om inzichtelijk te maken hoe de oplossing zal werken nog voor de grote investeringen in de ontwikkeling.

Design

Gebaseerd op de feedback voor MVP hebben we essentiële componenten van de oplossing ontworpen.

Development

5pro heeft de oplossing ontwikkeld, getest en beveiligd. Dit is inclusief specifieke omstandigheden; onderdelen voor zeldzame auto’s zijn ook makkelijk vindbaar dankzij de oplossing.

Support

We onderhouden continue de gehele infrastructuur voor de klant en zorgen voor verbeteringen, updates en ondersteuning.

Onze aanpak

Strategische sessie voor product ontwerp
Prototyping met MVP gevolgd door testen met de doelgroep
Agile development met iteratieve aanpak
Continue ondersteuning en verbetering op basis van klantfeedback
Strategische sessie voor product ontwerp
Prototyping met MVP gevolgd door testen met de doelgroep
Agile development met iteratieve aanpak
Continue ondersteuning en verbetering op basis van klantfeedback

Strategisch product design & business blueprint

  • Zakelijke doelstellingen staan in onze oplossingen altijd voorop.
  • We analyseerden welke problemen we moesten oplossen en creëerden een business blueprint. Zo lost iedere functionaliteit een deel van het totale probleem op.
  • Met de business blueprint brachten we de verwachtingen van de klant goed in kaart.
  • Daarmee waren we klaar voor de ontwikkeling van een Prototype.

Agile scrum development

Via Agile Scrum development en een iteratieve aanpak toonden we regelmatig een bruikbaar product aan de klant. In tweewekelijkse sessies verzamelden we met de klant feedback om de oplossing steeds te verbeteren.

Ondersteuning en verbetering

Ons team blijft zorgen voor continue ondersteuning en verbetering van het product. Hierdoor is de oplossing altijd up-to-date is. Ook blijft deze passen in de dagelijkse gang van zaken van werknemers over de hele wereld.