fbpx

Hoe maak je een succesvol app design? Tips en tricks van 5Pro Mobile!

App design
Succesvolle Apps

Je hebt besloten om een bedrijfsapp te laten ontwikkelen. Je wilt dat jouw huisstijl goed in beeld komt, een mooie uitstraling heeft en herkenbaar wordt. Wat is nou essentieel voor het design van een bedrijfsapp?

Trends & succes tips van 5Pro:

1). Heldere logica en architectuur.

De flow van de app moet makkelijk en duidelijk zijn, meerdere scenario’s van gebruiker interacties moeten in de app uitgewerkt zijn. Dit is het belangrijkste onderdeel van het app-design, want het bepaalt hoe makkelijk de gebruikers in de app navigeren.

2). Onboarding.

Leg in 3 schermen uit wat je app doet en waarom het gebruik ervan aantrekkelijk is.

3). Gebalanceerde interface.

Te veel content (visueel, tekstueel) leidt tot negatieve ervaring bij de gebruikers.

4). Minimalistisch design.

Consistente lettertypes en lettergroottes. Als je naar de meest gebruikte apps kijkt, zal het jou opvallen dat ze allemaal een minimalistische design hebben. Gmail, WhatsApp, Skype: witte achtergrond, standaard vormen en bepaalde kleuren combinaties. Het is belangrijk voor de gebruiker dat de tekst goed leesbaar is. Zorg ervoor dat je niet te veel kleuren.

5). Standaard icons en buttons.

Veel elementen van de apps zien er hetzelfde uit (home button, mijn profiel button enz). Gebruik geen nieuwe icoontjes voor standaard dingen, want het zorgt er voor de verwarring.

6). Call-to-action buttons.

Verstop call-to-action buttons vooral niet. Call-to-action buttons stimuleren jouw gebruikers om bepaalde acties uit te voeren. Je wilt dat de app gebruikt wordt – help je gebruikers om makkelijk de actie ondernemen.

7). Micro-interactie.

Uit onderzoek blijkt dat mensen kleine interacties in de app belangrijk vinden. Hiermee bedoel ik clicks, drop-downs, likes/dislikes. Dit lijken details/kleine functionaliteiten te zijn, maar onderzoek toont aan dat het bepalend is voor hoe gebruikers de app ervaren.

Wil je een succesvolle “user-friendly” app bouwen? Kijk ook naar de meest gebruikte bestaande apps en leer van hun successen en fouten!

Meer tips? Bel ons voor een vrijblijvend advies!

#appbouwen
#appdesign
#succesvolleapps