fbpx

Betrokkenheid. Openheid. Respect. Waardering. Resultaat.

Outsourcing

Betrokkenheid. Openheid. Respect. Waardering. Resultaat.

Outsourcing

Succesvol outsourcing, hoe doe je dat?

Worden jullie van deze zaken – net zoals ik – gelukkig? Dat geldt ook voor jouw eigen medewerkers, maar zeker ook voor de remote teams en het gedetacheerde personeel (in alle branches, niet alleen software ontwikkeling).

In een gesprek met een CTO van een softwarebedrijf kwam ik tot het inzicht: om de beste resultaten samen met je team te kunnen bereiken, moet je tijd investeren in betrokkenheid, openheid, respect, waardering en resultaat.

Wat je aandacht geeft groeit

Ik geloof dat de remote teams en outsourcing in het algemeen goed kunnen werken. Maar gratis is alleen de kaas in een muizenval zeggen ze in Oekraïne. Wat ik hiermee bedoel? Wil je een outsourcing project succesvol maken, moet je jouw remote team als onderdeel van jouw eigen team behandelen. En dat betekent begeleiden, waarderen, betrekken, uitleggen en een band bouwen. Ook is het interessant hier te lezen wat andere hierover zeggen.

De trotse ontwikkelaars

Je kunt een ontwikkelaar met een kunstenaar vergelijken. Een ontwikkelaar – net als de kunstenaar – schrijft een code die in het begin nergens op lijkt. Maar uiteindelijk creëert hij/zij een “meesterwerk” – een programma (app, website) met bepaalde functionaliteiten, design, idee. Hij/zij ziet het resultaat van zijn werk en is daar trots op. Hij voelt zich betrokken bij (en gebonden aan) het product.

Bepaal einddoel

Stel dat zo’n ontwikkelaar een stukje code voor een programma moet schrijven. Hij/zij weet geen details, hij ziet het eindproduct niet, hij snapt niet 100% wat het einddoel is. Klinkt zoiets als het begin van een succesvol traject?

Wat nou als je de tijd pakt om aan deze ontwikkelaar de strategie, visie en missie van jouw product uit te leggen? Wellicht is het belangrijk om kennis met het team te maken? Of om een complimentje te geven? Ook een gezamenlijke demo geven bevordert de betrokkenheid. Juist door met de ontwikkelaars te sparren over de ontwikkeling van jouw product creëer je betere resultaten. Dan heb je veel meer kans dat hij een echt onderdeel van jouw team wordt.

Korte of lange termijn resultaten?

Wat krijg je er voor terug? Mensen die voor jou willen BLIJVEN werken, mensen die een extra stap voor jou willen zetten, mensen die willen meedenken. Want ze weten dat als JIJ groeit, dan groeien ze met jou mee.

Lees ook onze blog Waarom de meeste outsourcing projecten mislukken.

0 reacties

#outsourcingframework
#remotedevelopmentteams