fbpx

Remote development teams in Oekraïne: 5 cultuurverschillen

Outsourcing
Outsourcing framework

Wat moet je als Nederlandse opdrachtgever weten om een succesvol project met Oekraïense ontwikkelaars te kunnen draaien?

1. Niet gewend om persoonlijke dingen te delen.

In de Oekraïense cultuur willen mensen op het werk 100% zakelijk zijn. Ze zijn bang dat ze niet professioneel overkomen als ze over hun persoonlijke leven praten.

2. Emotioneel als het over felicitaties en bedankjes gaat.

Je hebt kans met de Kerst of Oud en Nieuw een e-mail/kaart te krijgen met een persoonlijke tekst en warme felicitaties. Als je ooit op bezoek gaat, dan krijg je ook cadeaus mee en bij het afscheid word je als een vriend behandeld.

3. Niet al te streng zijn als het over geplande afspraken gaat.

Mensen in Oekraïne zijn minder fanatiek op de planning. “We gaan morgen bellen” is een afspraak die goed genoeg gepland is. Neem zelf een initiatief om specifieke afspraken in te plannen.

4. Heel slim, maar bescheiden.

Mensen in Oekraïne hebben vaak meer dan 1 Universitaire opleiding. Ze zijn superslim, maar vaak bescheiden en zijn niet gewend om hun eigen mening hard uit te spreken. Over het algemeen zijn de mensen wat kalmer in het begin.

5. Beleefd en gastvrij.

Mensen in Oekraïne zijn beleefd en gastvrij. Je voelt dat ze blij zijn dat je bij ze bent. Ze willen alles graag voor je regelen, al kost het hen vaak veel geld in verhouding tot wat ze verdienen.

Meer weten over de cultuurverschillen? Plan nu een consult met ons team!

#cultuurverschillen
#outsourcingcoach
#outsourcingframework